Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
05-02-2018

“Bij kleine renovaties kiezen we voor BREEAM In-Use”

Wanneer gebouwen worden gerenoveerd en men het pand ook direct wil verduurzamen, kiezen veel adviseurs voor BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie. W4Y adviseurs adviseert bij renovatie steeds vaker het BREEAM In-Use. Het is eenvoudiger, de mate van verduurzaming is vaak hoger en de kosten zijn lager. Jan Roersen legt uit welke voordelen de keuze voor In-Use heeft voor opdrachtgevers.

“Te gemakkelijk wordt bij renovatie automatisch het Nieuwbouw-traject bewandeld. BREEAM Nieuwbouw is vooral bedoeld voor grootschalige renovaties. Bij kleinere renovaties is dit onnodig ingewikkeld voor alle betrokken partijen, het kost geld, tijd en het resultaat in gerealiseerde verduurzaming is vaak beperkter. Steeds vaker begeleiden we renovatieprojecten op basis van BREEAM In-Use, zoals bijvoorbeeld bij de transformatie van een kantorencomplex naar het Via Hotel Diemen, de renovatie van AH-XL in Winkelcentrum Wendelaarstraat in Alkmaar, de voormalige panden van V&D en de winkelrenovatie aan het Koningsplein in Amsterdam.

BREEAM In-Use vooral bij kleine renovaties

Meer resultaat verduurzaming

BREEAM waardevolle methodiek bij verduurzaming

De BREEAM-methodiek biedt zo-wie-zo zeer nuttige en uitgebreide handvatten om kansen voor verduurzaming in kaart te brengen. “Het geeft inzicht in kansen en risico’s en helpt slim te verduurzamen. Vaak wordt bij verduurzaming snel aan nieuwbouw gedacht. Met kleine renovaties kun je al snel veel bereiken. Bijvoorbeeld bij het verduurzamen van de toiletten is het vervangen van spoelbakken en kranen en het installeren van bewegingsmelders vaak al heel effectief.”

Renovatie in zicht? Ontdek de mogelijkheden van BREEAM