Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
29-01-2021

BREEAM-NL In-Use Woningen nu beschikbaar voor verduurzamen woningen

Speciaal voor het verduurzamen van bestaande woningen is een nieuwe BREEAM-NL beoordelingsrichtlijn ontwikkeld. Nu de eerste pilots zijn gecertificeerd, is de nieuwe richtlijn BREEAM-NL In-Use Woningen ook beschikbaar. Het is de lokale variant van het internationale BREEAM In-Use Residential. BREEAM-NL In-Use Woningen is volledig toepasbaar op de Nederlandse woonvoorraad. Vooral voor vastgoedbeleggers en woningcorporaties is de het een interessant instrument om duurzaam te investeren en de vastgoedportefeuille toekomstbestendig te maken.

Samen met a.s.r. real estate was W4Y adviseur Jan Roersen als assessor betrokken bij de certificering en toetsing van de eerste wooncomplexen via de nieuwe richtlijn. De reacties zijn positief. De scores variëren van Good t/m Excellent.

4

Kansen voor beleggers en woningcorporaties

Pilotprojecten

a.s.r. real estate en Versteda hebben in aanloop op de nieuwe Nederlandse richtlijn enkele pilotprojecten gedraaid en ervaring opgedaan met de nieuwe richtlijn.

Binnen de pilot heeft Jan Roersen van W4Y adviseurs en BREEAM Assessor voor a.s.r. real estate een aantal complexen beoordeeld. De beoordelingen hebben geleid tot een Good t/m Excellent certificaat. Harm ten Bak, a.s.r. real estate begeleidde de pilot als BREEAM Expert vanuit a.s.r.. “Wij hebben voor BREEAM In-Use gekozen omdat het een mooie en fijne methodiek is om het vastgoed goed in kaart te brengen. We hebben een appartementencomplex en eensgezinswoningencomplex gecertificeerd om de methodiek goed te kunnen doorgronden.”

Nieuwe duurzaamheidscategorieën

Weten wat BREEAM-NL In-Use Woningen voor uw portefeuille kan betekenen?