Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
17-08-2023

BREEAM Outstanding certificering 6 gelijksoortige DHL Cityhubs

‘Als W4Y mochten we de BREEAM Nieuwbouw certificering begeleiden van zes cityhubs van DHL Parcel, verspreid over het hele land. Het gaat hierbij om duurzame gebouwen van ca. 1250 m2 die worden gebruikt als distributieoverslagpunt aan de rand stedelijk gebied. Vanuit hier wordt de ‘last-mile delivery’ verzorgd. Momenteel staan er al meer dan 100 van deze cityhubs in Nederland. Voor komend jaar staan er nogeens 27 op de planning. Allemaal met nagenoeg hetzelfde ontwerp en de ambitie voor BREEAM Outstanding’, vertelt Simon Nederhoff BREEAM-Expert van W4Y.

3

Eén ontwerp voor alle cityhubs

BREEAM Outstanding

Het streven naar BREEAM Nieuwbouw Outstanding past binnen de duurzaamheidsambitie van DHL Parcel. Deze ambitie geldt voor alle nieuwe cityhubs. Bij een Outstanding-certificering moeten nagenoeg alle credits behaald worden als gebouwen met recht duurzaam genoemd te zijn in de breedste zin van het woord. De cityhubs zijn gasloos en klimaatneutraal doordat de daken vol liggen met zonnepanelen. Er is waterbesparend sanitair toegepast en de ecologische waarde van de omgeving wordt gestimuleerd door locatie specifieke plant- en diervoorzieningen. Het onderdeel transport is voor een bedrijf als DHL natuurlijk belangrijk gezien de werkzaamheden die hier worden verricht. Hiertoe zijn ruim voldoende laadpalen voor personeel- en bezoekers. Daarbij zijn ook de laad/los plekken rondom het gebouw van laadpunten voorzien voor elektrische bezorgbusjes.

Al met al een leuk project om te begeleiden, en nog leuker om het succesvol af te ronden nu ook de laatste vestiging is gecertificeerd.

Lees de casestudy van W4Y voor de DHL cityhubs

Meer weten over de mogelijkheden van BREEAM-certificering? Neem contact op.