Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
27-02-2018

C&A Almere duurzaamste winkelpand van Nederland

Afgelopen jaar is de vestiging van C&A in Almere Stad uitgebreid met een extra verdieping. De verbouwing ging gepaard met het implementeren van extra verduurzamingsmaatregelen. Het vernieuwde pand heeft inmiddels de status BREEAM In-Use Excellent behaald. Uniek voor een winkelpand in Nederland.

De kledingwinkel is gesitueerd op een goede locatie. Met de extra etage wordt de winkel van 900 m2 uitgebreid naar totaal 2700 m2. De uitbreiding moet samen met een nieuw winkelconcept zorgen voor een extra beleving voor klanten.

W4Y adviseert en begeleidt C&A (gebruiker van het pand) al meer dan 5 jaar. De W-installaties zijn tijdens deze grootschalige renovatie/verbouwing volledige vervangen. Het ontwerp en de realisatie zijn conform de BREEM-eisen uitgevoerd.

BREEAM In-Use Excellent

Annelies Visser van W4Y begeleidde als Expert het BREEAM-certificeringstraject voor Redevco Nederland B.V. (eigenaar van het pand). “Tijdens de verbouwing konden diverse maatregelen worden doorgevoerd om het pand nog duurzamer te maken. Zo is het nieuwe dak bijvoorbeeld volledig voorzien van zonnepanelen. Hiermee kan meer dan 60% van de totale energiebehoefte van het winkelfiliaal worden opgewekt. Met deze en andere verduurzamingsmaatregelen heeft Redevco voor het pand inmiddels het BREEAM In-Use certificaat ontvangen met score Excellent.“

Het duurzaamste winkelpand van Nederland

Geïnteresseerd in BREEAM-NL