Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
02-08-2021

De vlag kan uit! PwC scoort Outstanding BREEAM In-Use Gebruik

PwC zet haar duurzame verbeteringen voort met een uitmuntende BREEAM Outstanding score op het onderdeel Gebruik. De nieuwe certificering betreft wederom een portfolio aanpak. Het vorige resultaat is hiermee verhoogd met een extra ster. 

 “In Nederland was er nog geen part 3 gebruiksscore op Outstanding en wereldwijd zijn er slechts twee panden (Bayer in Duitsland en Schneider Electric in Frankrijk). Hun score was echter in beide gevallen lager dan datgene dat PwC nu met haar 14 panden in Nederland behaald”, zegt BREEAM Assessor Jan Roersen van W4Y adviseurs. Hij begeleidde PwC ook bij deze portfoliocertificering, samen met Expert Marian Kos (Unica Energy Solutions). Rob Klinkert was verantwoordelijk voor de certificering vanuit PwC.

 

Extra credits

4

Op diverse onderdelen zijn extra maatregelen doorgevoerd en aanvullende credits behaald. Natuurlijk sluit PWC daarbij ook nauw aan bij haar eigen circulaire doelstellingen op het gebied van afval, inkoop, energie en mobiliteit. Zo is de afvalscheiding verder verbeterd en is men gestart met zelf composteren van GFT-afval en zijn bewustwordingscampagnes rond circulariteit, voeding en water ingezet. 

Maar ook goed om te zien hoe onder andere gebruikte meubels en kantoorinventaris centraal zijn opgeslagen voor hoogwaardig hergebruik binnen het eigen concern. Leveranciers worden bij inkoop gestimuleerd gebruik te maken van de gebruikte inventaris (re-use of repair). Hiermee worden inkoop en gebruik van nieuwe materialen beperkt. Verder zijn en worden meerdere maatregelen getroffen voor energiebesparing en transport. Zo wordt er steeds meer elektrisch gereden en wordt de mogelijkheid van de toepassing van zonnepanelen onderzocht.

“Onderschrijf doelstellingen met iedereen binnen de organisatie en “bed het in”.
 Je zult merken dat verduurzamen ook leuk is!
Dat BREEAM een inbreng levert aan onze maatschappelijke waarde maakt ons bedrijf heel waardevol.” (Rob Klinkert, PwC)

Meer weten over de BREEAM Portfolio-aanpak?