Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
11-02-2021

Duurzame productie- en opslaglocatie Vergeer Holland BREEAM Outstanding

Vergeer Holland realiseerde in 2020 een nieuw pand voor de rijping, productie en opslag van kaas in Bodegraven. De nieuwbouw vervangt het huidige distributiecentrum. In het ontwerp werd vanaf het begin gestreefd naar een BREEAM-certificering Outstanding.

Op basis van het ontwerpcertificaat is dit project al genomineerd voor de BREEAM Awards 2021. Onlangs ontving Vergeer Holland het beoogde oplevercertificaat. Met een score van 92,74% scoorde het project bij oplevering nog ruim 2,5% hoger dan bij het ontwerp. W4Y adviseurs begeleidde het nieuwbouwproject als commissioner en was als BREEAM-Expert verantwoordelijk voor de certificering. We zijn trots op het resultaat.

2

Duurzaam familiebedrijf

Commissioning betaalt zich terug

BREEAM Nieuwbouw en Renovatie

BREEAM-NL is een internationaal erkend onafhankelijk keurmerk voor duurzaamheid. Het maakt de duurzaamheid van gebouwen via een vaste methodiek meetbaar en zichtbaar. BREEAM-NL is dé standaard voor duurzaam vastgoed. 

“W4Y adviseurs is al sinds het begin actief als gecertificeerd Expert en Assessor voor dit keurmerk. Dankzij onze kennis en ervaring in zowel ontwerp, uitvoering en beheer van gebouwgebonden installaties als duurzaamheid kunnen we integraal kijken naar verduurzaming van (nieuw)bouwprojecten. De BREEAM-methodiek biedt een gedegen basis voor de beoordeling van het ontwerp, de uitvoering, oplevering en het gebruik van het bouwproject en/of de portefeuille op het gebied van duurzaamheid. Als BREEAM-Expert zijn we aanspreekpunt voor de opdrachtgever en participeren we als procesmanager in het bouwteam”, zegt Paul van der Krogt die als Expert betrokken was bij de certificering van de nieuwe productie- en opslaglocatie van Vergeer Holland. “Op de onderwerpen ‘Management’, ‘Afval’ en ‘Vervuiling’ werd bij dit project 100% gescoord. ‘Gezondheid’ en ‘Energie’ scoorden meer dan 90%. Dit draagt serieus bij aan de hoge score bij certificering. Dat geldt ook voor de zes ‘exemplary performance’-punten.”

Duurzaamheidsmaatregelen

Ook uw productie- of opslaglocatie verduurzamen