Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-06-2019

Eerste en grootste retailportefeuille-certificering BREEAM in Nederland ooit

Vastgoedbelegger Altera ontving begin juni een zogenoemde ‘verduurzamingswaaier’ met daarin 94 afzonderlijke BREEAM In-Use certificaten voor de verduurzaming van de volledige retailportefeuille. Deze omvat 671 afzonderlijke winkelunits met een totaal oppervlak van meer dan 200.000 m2. Uniek in Nederland. W4Y adviseur was als BREEAM Assessor namens DGBC verantwoordelijk voor het project.

“Het was een unieke en voor alle partijen leerzame ervaring”, vertelt W4Y. “Om de verduurzamingswens van Altera Vastgoed te vervullen, werd gekozen voor de meest gebruikte vastgoed verduurzamingsstandaard in Europa: BREEAM. Altera is de eerste in Nederland die zoveel winkels in één keer heeft laten certificeren. Colliers International heeft het project als Expert begeleid. W4Y adviseurs was als BREEAM Assessor namens DGBC verantwoordelijk voor de daadwerkelijke certificering.”

3

Bijzonder certificeringstraject

Grote variatie soms lastig

Duurzaamheid, een kwestie van keuzes

Annemarie van Doorn, directeur DGBC: ”Het is fantastisch dat Altera deze stap heeft gezet en de markt laat zien dat schaalvergroting haalbaar en realiseerbaar is. Als vastgoedbelegger laat Altera zien dat het voortouw nemen een kwestie is van keuzes maken en doen. Dit is in het belang van iedereen. Het geeft zeer waardevolle inzichten in de duurzaamheidprestaties van gebouwen en wat er nodig is om ook naar de toekomst toe weer nieuwe stappen te kunnen zetten.”

FOTO: Annemarie van Doorn, directeur DGBC, overhandigt 94 BREEAM In-Use certificaten aan Erwin Wessels, CIO/COO van Altera. V.l.n.r.: Joost Ankoné (Altera), Hil Bos (Colliers) Dirk Bakker (Colliers) Annemarie van Doorn (DGBC), Erwin Wessels (Altera), Ivo Groenhuizen (Altera) en Marleen Lubberding (W4Y adviseurs)