Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
17-04-2020

Hesselink Koffie werkt aan duurzaamste pand van Gelderland

Begin 2019 startte familiebedrijf Hesselink Koffie met de verbouwing en verduurzaming van hun pand en hoofdvestiging in Winterswijk. Gerrit Hesselink, de drijvende kracht achter het familiebedrijf, wil de duurzaamste koffiebranderij van Nederland realiseren. Annelies Visser, adviseur bij W4Y is verantwoordelijk voor het ontwerp van de gebouwgebonden installaties. Jan Roersen en Marleen Lubberding van W4Y begeleiden als BREEAM-experts van W4Y het BREEAM-certificeringstraject. De inspanningen hebben inmiddels geleid tot BREEAM-certificering In-Use met score Excellent. Hiermee maakt Hesselink haar duurzaamheidsambities met de nieuwbouw volledig waar.

In het nieuwe pand staan duurzaamheid, mensen samenbrengen en het creëren van geluksmomenten centraal. Maatschappelijk verantwoord ondernemen loopt als een rode draad door de bedrijfsvoering van Hesselink Koffie. De plannen voor de nieuw- en verbouw zijn dan ook geschetst met aandacht voor mens en milieu. Hoe bevlogen en geïnspireerd Gerrit en zijn vrouw Carly en de medewerkers zijn, blijkt ook uit de verduurzaming en circulaire inrichten van het pand.

In juni 2021 werd het flink vernieuwde pand officieel geopend door Koningin Maxima. Een grote verrassing voor personeel van het koffiebedrijf in Winterswijk.

2

Volledig duurzaam bedrijfspand

Ontwerp en uitvoering