Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
16-07-2018

Kloosterboer succesvol met BREEAM

Het onafhankelijk familiebedrijf Kloosterboer heeft met een score van 86,76% het BREEAM-NL-oplevercertificaat Outstanding ontvangen voor het koel- en vrieshuis Kloosterboer Cool Port in de Rotterdamse Waalhaven. Hiermee is deze vestiging één van de meest duurzame koel- en vrieshuizen in Nederland. Eerder al behaalde het concern op hun locatie in Velzen (Daalimpex) het BREEAM-certificaat. BREEAM Experts David Meijvogel en Jan Roersen waren namens W4Y adviseurs betrokken bij de BREEAM-certificeringstrajecten.

Kloosterboer is toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. In Nederland is Kloosterboer nummer 12 op de ranglijst van Nederlandse Top 100 Logistieke Dienstverleners en nummer 5 als het gaat om duurzaamheid.

Foto: 11.000 zonnepanelen op het dak van Kloosterboer Cool Port©kloosterboer/fotopaulmartens

Kloosterboer Cool Port

11.000 zonnepanelen

BREEAM vraagt om goede regie en samenwerking

Succesvol met BREEAM

De certificering van Kloosterboer Cool Port is niet het eerste BREEAM-certificaat dat het concern voor een nieuwbouwproject heeft ontvangen. Vorig jaar werd voor de locatie in Velsen eveneens het certificaat Outstanding behaald. W4Y was toen betrokken als BREEAM Assessor. Het betrof hier een complex project met o.a. een heuse skybox als uitbreiding van bestaande bouw. Het nieuwe hoogbouwvrieshuis in Lelystad dat eind dit jaar wordt opgeleverd, heeft eveneens de ambitie het certificaat Outstanding te behalen.

Meer weten over duurzaam vastgoed en BREEAM