Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
08-07-2019

PGGM schittert met unieke duurzaamheidscore: 3x3 BREEAM-sterren

PGGM schittert met een unieke duurzaamheidscore voor haar hoofdkantoor in Zeist. Samen met Strukton en Sodexo creëerde PGGM het eerste pand in Nederland met drie sterren voor zowel Asset, Beheer als Gebruik BREEAM-NL In-Use (2016 v1.0). W4Y adviseurs was als BREEAM Assessor namens DGBC verantwoordelijk voor het project. 

Pensioenuitvoeringsorganisatie PGGM behaalde als eerste organisatie in Nederland een (3 sterren) Very Good score volgens de nieuwste richtlijn op alle drie de scoregroepen van BREEAM-NL In-Use. Arnold Veenema, manager Facility Management van PGGM, ontving het felbegeerde certificaat uit handen van Rutger Schuur de voorzitter van het bestuur van de DGBC. “Voor mensen die zorgen voor anderen is duurzaamheid een kernwaarde. PGGM verwerkt duurzaamheid in al haar handelen. Wij zijn ons ervan bewust dat ons handelen van vandaag impact heeft op de wereld van morgen.”

Het gebouw

2

Foto 1: Rutger Schuur (voorzitter DGBC), Marleen Lubberding (assessor W4Y), Anke van Leeuwen (expert Strukton), Debby Moone-de Bruin (servicemanager PGGM), Arnold Veenema (manager faciliy management PGGM. Foto 2: Arnold Veenema (R), manager Facility Management van PGGM ontving het felbegeerde certificaat uit handen van Rutger Schuur (L).

Duurzaamheid als missie

Ook geïnteresseerd in BREEAM en duurzaam vastgoed?