Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
28-05-2020

Van der Valk laat elk bouwsteentje bijdragen

Van der Valk is een horecabedrijf met een groen hart. Binnen hun MVO-beleid gaat het niet alleen om duurzame bedrijfsvoering, maar ook tijdens bouw en verbouw wordt gedacht aan duurzaamheid. Zo zijn er al verschillende hotels in bezit van een BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat.

Van der Valk Hotel Haarlem ondergaat momenteel een grootscheepse verbouwing en wordt van binnen en buiten gemoderniseerd en klaar gemaakt voor de toekomst. Onlangs werd het BREEAM-certificaat voor de eerste fase van de renovatie van het hoofdgebouw behaald. BREEAM-Expert Jan Roersen van W4Y adviseurs begeleidde het renovatieproject met een score Excellent (76,22%).

2

Renovatieproject in drie bouwdelen

In alle opzichten bijzonder

De nieuwe entree met roltrappen, de vernieuwde receptie en lounge, Birdy’s Bar en Restaurant Martinus zijn eigentijdse ruimten geworden met een lichte en moderne inrichting. Er zijn vijf nieuwe zalen gerealiseerd op de begane grond. Deze Amsterdamzalen zijn flexibel en kunnen samengevoegd worden tot een ruimte. 

Joost Knijff (Architectenbureau Van den Hoeven): “De hoeveelheid materieel en kleurgebruik was voorheen zeer divers en talrijk. Er zat geen eenheid in. Men heeft voor een duidelijke visie gekozen met een looptijd van tien jaar, waarin de plannen worden uitgevoerd. De schil van het gebouw wordt volledig geïsoleerd.” Verder worden de oorspronkelijke keuken en restaurant volledig gestript en met een nieuwe grootkeuken en moderne Live Cooking-elementen helemaal opnieuw aangekleed. Ook gaat Van der Valk volledig duurzaam over op elektrisch koken.

Duurzaam bouwen

BREEAM In-Use ook voor hotels

3

Ook geïnteresseerd in effectieve en realistische verduurzaming