Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
23-10-2017

Van Gelder bouwt aan de toekomst met BREEAM

Van Gelder groente & fruit is de laatste jaren gegroeid als kool. Daarom vestigt het bedrijf zich in 2019 op het kersverse en meest duurzame bedrijventerrein van Europa: Nieuw-Reijerwaard in Ridderkerk. Onlangs werd de eerste paal geslagen. Duurzaamheid en innovatie voeren de boventoon in het concept van de nieuwbouw en het snelgroeiende familiebedrijf. BREEAM Expert Simon Hogenstijn van W4Y zal de BREEAM-certificering van de nieuwbouw begeleiden. De ambities liggen hoog: een duurzaam gebouw met BREEAM-certificering Nieuwbouw Outstanding.

BREEAM-NL Outstanding

Het nieuwe complex moet een heldere, herkenbare uitstraling krijgen. Het ontwerp van Kraaijvanger architecten heeft o.a. een voorgevel, volledig voorzien van glas. Dit vormt ook direct één van de uitdagingen bij het behalen van het beoogde BREEAM Nieuwbouw certificaat Outstanding (5-sterren) waarmee Van Gelder zich wil onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.

Bij het ontwerp en de realisatie van het pand zijn o.a. Van Vliet Bouwmanagement, aannemer Wijnen Bouw en de installateurs Nijssen Koeling, Martinu en Delta Techniek betrokken. Zij zullen samen met BREEAM Expert Simon Hogenstijn het certificeringstraject (Ontwerpfase en Opleveringsfase) doorlopen. “We hebben er alle vertrouwen in dat het zal lukken om de ambitiescore 90%-score voor het BREEAM-certificaat Nieuwbouw Outstanding te realiseren. Slimme materiaalkeuzes in het ontwerp zijn daarbij cruciaal geweest”, aldus Simon. 

“BREEAM-NL Outstanding gaat verder dan een duurzaamheidscan op het gebouw. Er zijn informele ontmoetingsplekken door het hele gebouw heen, ov-informatie in de centrale hal met bushalte voor de deur, een boomgaard voor de hoofdingang, diverse laadpalen voor elektronische auto’s en daglicht op iedere werkplek”, zegt Van Gelder. Ook een hoge voedsel veiligheid is een belangrijk toppic. Compartimenteren en scherpe toegangscontrole zullen dit in het nieuwe complex waarborgen.

Planning

Geïnteresseerd in BREEAM-NL