Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
24-09-2018

WML, eerste drinkwaterbedrijf met BREEAM-certificaat In-Use voor kantoren

WML ontving onlangs uit handen van BREEAM Assessor Marleen Lubberding van W4Y adviseurs, als eerste drinkwaterbedrijf in Nederland het duurzaamheidscertificaat ‘Very Good’ (3 sterren) voor het hoofdkantoor in Maastricht en het certificaat ‘Good’ (2 sterren) voor haar kantoor in Linne. WML, voluit NV Waterleiding Maatschappij Limburg, is hiermee het eerste drinkwaterbedrijf in Nederland dat een BREEAM-certificaat voor bestaande kantoorgebouwen heeft behaald.

De goede score is voor WML’s een beloning voor hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid. Eerder behaalde WML al de hoogste certificering op het gebied van duurzaam terreinbeheer. Met het BREEAM-certificaat stijgt WML ook met hun kantoren uit boven het wettelijk minimum, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit of andere wet- en regelgeving. Het BREEAM In-Use certificeringstraject werd intern begeleid door Jessa van Meurs-Heijen. W4Y adviseurs deed als BREEAM Assessor de eindbeoordeling.

Investering in duurzaam vastgoed

Bijzonder gebouw

Het 42-meter hoge WML Hoofdkantoor staat in Maastricht tegenover het Provinciehuis. Het gebouw is in 1998 gebouwd. Dagelijks zijn hier zo'n 200 medewerkers werkzaam. De overige 200 medewerkers werken verdeeld over de rest van de provincie. Het hoofdkantoor telt 10 verdiepingen, de eerste 3 verdiepingen hebben ook een laagbouw gedeelte.

Het is een bijzonder gebouw dat naast zijn rode kleur ook opvalt door het dubbelzijdig fotodoek van 36 x 3 meter dat gemonteerd is op een stalen onderstel constructie boven de parkeerplaatsen. Het bruto vloeroppervlak van het pand bedraagt 5 953 m².

2

BREEAM-certificering

BREEAM en het verduurzamen van vastgoed