Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
14-03-2017

61 BREEAM In-Use sterren uitgereikt

In opdracht van Strukton Worksphere heeft W4Y als assessor een achttal gebouwen gecertificeerd met de BREEAM In-use systematiek. Er werden, bij elkaar opgeteld, maar liefst 61 sterren uitgereikt. Assessoren Annelies Visser en Marleen Lubberding hebben de certificaten begin dit jaar overhandigd.

Onder grote belangstelling zijn de certificaten van de volgende panden overhandigd aan de gebruikers van de panden:

  • Het Gebouw van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de belastingdienst in Groningen. Dit pand is drie jaar geleden als eerste pand van de Rijksoverheid gecertificeerd met BREEAM In-Use. Een certificaat is drie jaar geldig. Er is voor gekozen om het pand opnieuw te certificeren. Zij hebben het mooie resultaat van vier sterren op Asset en drie sterren op Beheer behaald.
  • Ministerie van FinanciĆ«n aan de Korte Voorhout in Den Haag. Na een jarenlange renovatie van het gebouw worden de doorgevoerde duurzaamheidsmaatregelen beloond met zowel op Asset als op Beheer drie sterren.
  • Kromhoutkazerne te Utrecht. Maar liefst zes kantoorpanden van de Kromhoutkazerne zijn gecertificeerd. Er is voor Utrecht een uniek resultaat behaald met twee keer vier sterren voor zowel Asset als Beheer. In Nederland waren slechts zes panden met een zelfde score, dit aantal is nu dus verdubbeld.

Zie ook het artikel op de website van DGBC.