Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-04-2017

Bouwinvest succesvol met duurzaam vastgoed en BREEAM

Tijdens het BREEAM Nationaal Congres op 23 maart 2017 kreeg Dick van Hal, CEO van Bouwinvest, 5 BREEAM-certificaten uitgereikt. Een bijzondere prestatie voor de vastgoedbelegger die begin maart ook al internationaal werd bekroond met de BREEAM/ GRESB Award voor verantwoord en duurzaam investeren. W4Y adviseurs was als assessor betrokken bij 4 van de 5 behaalde BREEAM-certificaten.

“Het is heel bijzonder dat één bedrijf in één jaar maar liefst 5 BREEAM-certificaten weet te behalen. Twee daarvan ook nog twee Excellent-certificaten. Bouwinvest is zowel nationaal als internationaal zeer actief met het optimaliseren van hun fondsen. Bouwinvest ziet dat de inspanningen van de afgelopen jaren nu hun vruchten gaan afwerpen. Ook de komende jaren zullen ze blijven zoeken naar mogelijkheden om duurzame maatregelen door te voeren. De BREEAM-methodiek wordt ook door andere vastgoedinvesteerders steeds vaker gebruikt om hun vastgoed te verduurzamen. Het maakt het mogelijk gebouwen te onderscheiden naar hun duurzaamheid. En te voorzien van een geloofwaardig keurmerk voor duurzaam vastgoed.”

WTC Den Haag, eerste multi-tenant kantoorgebouw met BREEAM-NL In-Use Excellent-certificaat

WTC Den Haag is het eerste multi-tenant kantoorgebouw in Nederland met Breeam-NL In-use Excellent-certificaat Asset en Beheer. Het gehele gebouw bestaat naast kantoren uit een hotel, appartementen, restaurants, een supermarkt, een sportschool en kunstgalerie. Het heeft zich ontwikkeld tot een centrale ontmoetingsplaats voor internationale en regionale bedrijven. De BREEAM-certificering werd begeleid door BREEAM expert Tim Habraken van CBRE Nederland. Het gebouw heeft een minimale ecologische voetafdruk en is voorzien van diverse energiebesparende maatregelen. Ook is het pand vervaardigd uit duurzame bouwmaterialen. Alle verbruikte stroom is voor 100 procent afkomstig uit hernieuwbare energie. Het BREEAM-keurmerk is een uitbreiding van de duurzaamheidserkenningen van het WTC-pand (sinds 2010 EPA-U level A-energielabel).

Aantrekkelijk duurzaam vastgoed

WTC Den Haag voegt zich bij een langere lijst van gebouwen in het Bouwinvest Office Fund die een Breeam-keurmerk verkregen. Zo verwierf ook het nieuw gedoopte gebouw ‘Nieuwe Vaart’ aan de Arthur van Schendelstraat nr. 500-550-600 in Utrecht driemaal een Breeam-NL In-Use Good-beoordeling Asset. Deze BREEAM-certificering werd begeleid door BREEAM expert Leon Burdorf van DWA. De nieuwe naam van het gebouw aan de Arthur van Schendelstraat ‘Nieuwe Vaart’ symboliseert de afronding van een vruchtbaar traject dat Bouwinvest samen met huurders Max Havelaar (duurzame handel) en Oikocredit (micro-financiering) heeft doorlopen om gezamenlijk het gebouw te verduurzamen. Het is een bijzonder gebouw geworden met huurders met een vergelijkbare visie en ambitie op het gebied van duurzaamheid en maatschappij. Diverse huurders hebben bijvoorbeeld een Green Lease afgesloten, het energielabel is verbeterd en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd. Op het dakoppervlak zijn groene daken aangebracht en bij de inrichting van de algemene ruimtes wordt waar mogelijk gebruikgemaakt van hergebruikte materialen. Dat duurzaam vastgoed in trek is, blijkt wel uit het feit dat nagenoeg het gehele gebouw, circa 11.000 m2 inmiddels is verhuurd!

Geïnteresseerd in BREEAM-NL

Bent u geïnteresseerd in duurzaam vastgoed en BREEAM-certificering, neem dan contact op met W4Y adviseurs. Lees meer over onze adviseurs, projecten Nieuwbouw en In-use. Bel ons gerust op 085-1043348