Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
02-05-2016

Bouwplaatsbezoek Prologis DC11-12

Op het voormalige fabrieksterrein van vliegtuigfabrikant Fokker, naast Luchthaven Schiphol, wordt het distributiecentrum ‘Prologis Fokkerpark DC11-12’ gebouwd. Er wordt gebouwd volgens de normen voor BREEAM-NL Nieuwbouw. Jan Roersen van W4Y Adviseurs is ingeschakeld als Assessor. Prologis is als parkmanager opdrachtgever.

Het BREEAM-NL Nieuwbouw certificeringstraject schrijft voor dat de Assessor een bouwplaatsbezoek uitvoert. Sprangers Bouwbedrijf is de hoofdaannemer en Jan heeft afgelopen week de bouwplaats van Sprangers bezocht. Samen met de Expert en de betrokkenen van Sprangers Bouwbedrijf zijn eerst inhoudelijk de checklisten A2 (alle 32 items) en A3 doorgenomen. Vervolgens is doorgepraat over de afvalscheiding en het ecologisch werkprotocol. Hiermee is invulling gegeven aan de credits MAN2, MAN3, WST 1 en LE3. Tot slot is een rondgang over de bouwplaats gemaakt om de genoemde zaken daadwerkelijk te controleren.

Jan: “Het is een prachtig project. De bouwers streven naar een ‘Very good’ classificatie. Tijdens het bouwplaatsbezoek is gebleken dat de aannemer de zaken goed heeft georganiseerd.”

Kijk voor meer informatie over dit project op de website FokkerLogisticsPark.com.