Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
13-07-2016

Chalet Group brengt duurzaamheid vastgoed in kaart

Vijf gebouwen van Chalet Group zijn afgelopen periode geaudit voor het BREEAM-NL In-use assessment. W4Y adviseurs heeft deze audits uitgevoerd. “De gebouwen worden nog dit jaar gecertificeerd. De deelnemers zijn gemotiveerd om een goede score te behalen.”

Orteliuslaan 871 in Utrecht, Parktoren in Arnhem, Braingate in Capelle aan de IJssel, Flight Forum 840 in Eindhoven en De Corridor 5 in Breukelen liggen niet bij elkaar om de hoek. Ze hebben iets anders met elkaar gemeen. Chalet Group is asset manager van deze gebouwen. “Zij zien de meerwaarde van een duurzaam bedrijfspand. Het certificeringstraject voor deze panden is een mooie start van het kaart in brengen van de duurzaamheid van een aantal vooraanstaande gebouwen in haar portefeuille.”

Inmiddels is de eerste BREEAM Very Good waardering voor het gebouw gelegen aan de Orteliuslaan 871 te Utrecht behaald. Met een uitstekende uitstraling en bereikbaarheid presteert dit voor verhuur beschikbare gebouw met een energielabel A en een BREEAM Very Good waardering ook qua duurzaamheid buitengewoon goed.

 

A-locaties

Alle gebouwen liggen op goed bereikbare A locaties en profiteren van diverse voorzieningen die de gebruiker ontzorgen en comfort bieden. Zo kan er uitgebreid geluncht worden in het restaurant, is er centrale receptie aanwezig en is er goede parkeergelegenheid op de locaties voorhanden.

Parktoren gelegen aan Nieuwe Stationsstraat 20 te Arnhem is een bijzonder pand. Het gebouw, dat naast het markante NS station Arnhem Centraal staat, telt 15 etages. Het afval wordt middels een ondergronds afval transportsysteem verwerkt (OAT). Voor de warmte en koude wordt gebruik gemaakt van een collectieve WKO-installatie die in opdracht van de gemeente Arnhem is ontwikkeld. De installatie zorgt voor warmte- en koudeopslag in de bodem, waarmee ruimtes kunnen worden verwarmd en gekoeld.

De gebouwen zullen nog dit jaar worden gecertificeerd door W4Y Adviseurs, in samenwerking met Ruud Visscher, technisch asset manager van Chalet Group. Tot die tijd gaan de aangewezen Experts aan de slag om alle benodigde gegevens binnen het assessment boven tafel te krijgen.