Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
16-10-2015

Drie sterren voor nieuwbouw Breman Zwolle

Breman Zwolle heeft eind september het BREEM-NL Nieuwbouw certificaat ontvangen. De nieuwe aanbouw, waarmee Breman van twee Zwolse werklocaties naar één is overgegaan, werd bekroond met een ‘Very Good’ beoordeling, drie sterren dus. 

Het bestaande gebouw aan de Loggerweg werd grondig verbouwd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe bedrijfspand is volgens de BREEAM-NL methodiek gerealiseerd.

IJsbuffers

Voor het verwarmen en koelen van het pand is gekozen voor een bijzondere techniek. Hierbij wordt namelijk gebruik gemaakt van ijsbuffers. Op het eigen terrein zijn twee ondergrondse bassins aangelegd met een capaciteit van elk 10.000 liter water. In de winter wordt warmte aan het water onttrokken. Het water transformeert hierdoor in ijs dat in de zomer wordt gebruikt voor koeling. In dit proces spelen PV-panelen en zonnecollectoren ook een rol.

Eigen Expert

Daniël van der Flier van W4Y Adviseurs heeft, in de rol van Assessor, het project op duurzaamheid beoordeelt volgens de BREEAM-NL normen. Dit advies vormde vervolgens de basis voor het BREEAM certificaat. Op 29 september werd het certificaat uitgereikt aan Peter Platzer die binnen Breman is aangesteld als Expert. Met een eigen BREEAM-NL Expert in dienst wil Breman deze kennis en ervaring graag inzetten voor haar opdrachtgevers.