Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-11-2015

Eerste zorgorganisatie met BREEAM-certificaat

Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé is het allereerste zorgcentrum in Nederland met een BREEAM-NL In-use certificaat. Jan Roersen, die namens de DGBC betrokken was als Assessor, heeft 4 november 2015 het driesterren certificaat overhandigd aan Thérèse van den Hurk en Marcel Duvigneau, Raad van Bestuur van Marga Klompé.

Het BREEAM-NL In-use Certificaat, met het predicaat ‘very good’, heeft betrekking op de locatie het Hoge Veld in Aalten, met woningen voor ouderen en verpleeghuiszorg. Al bij de bouw in 2013 is veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Tijdens het certificeringstraject is gekeken naar negen duurzaamheidscategorieën: management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik, ecologie en vervuiling. De mooie score van drie sterren op zowel 'asset' als 'beheer' en twee sterren voor 'gebruik' hebben onder andere te maken met de aanwezigheid van zonnepanelen en een tuin met ecologische voorzieningen. Het gebouw beschikt bovendien over een hoge isolatiewaarde en is voorzien van een warmtepomp voor aardwarmte, waarmee het gebouw kan worden verwarmd en gekoeld. De hiermee samenhangende luchtstromen worden via een zogenaamde air-conomyvloer verplaatst.

Om voor de certificering in aanmerking te komen heeft Marga Klompé het energie- en duurzaamheidsbeleid aangescherpt, en zich volledig geconformeerd aan de criteria met betrekking tot people, proft en planet. Daarnaast is er uiteraard alle aandacht voor het bieden van een comfortabele woonomgeving.