Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
19-10-2016

Excellent voor hoofdkantoor Royal HaskoningDHV

Royal HaskoningDHV heeft eind september het BREEAM In-use certificaat in ontvangst genomen voor het hoofdkantoor in Amersfoort. De eerder behaalde Very Good score werd verbeterd naar een mooie Excellent score voor het onderdeel ‘gebruik’. Het pand is 45 jaar geleden gebouwd en is daarmee het oudste pand in Nederland met deze duurzaamheidsscore.

Royal HaskoningDHV, dat in oktober 2016 het 135-jarig bestaan viert, liep eerder dit jaar het certificeringstraject door en behaalde toen op alle drie de onderdelen een Very Good score.

Winst

Binnen een half jaar heeft RHDHV de duurzaamheidsscore van BREEAM-NL verbeterd van ‘Very Good’ naar ‘Excellent’. Hiermee wilde het bedrijf aantonen dat in korte tijd veel winst te behalen is met het doorvoeren van verduurzaming in de bedrijfsprocessen. Tevens laat de certificering zien dat succesvolle duurzame renovatie ook mogelijk is met een oud pand uit 1971. De integrale renovatie in 2011 was een aftrap voor de verduurzaming van het vastgoed en gebruiksprocessen. Het energielabel ging van G naar A. Verder werd een groot pakket aan maatregelen doorgevoerd met behoud van de hoge tevredenheid van de gebruikers. Zo kwam er een nieuwe glazen gevel, zongestuurde lichtwering, dakisolatie, slimme verlichting en klimaatinstallaties, en hergebruik en toepassing van milieuvriendelijke materialen.

Practise what you preach

Namens W4Y Adviseurs was Jan Roersen betrokken als Assessor. Hij werkte samen met eigen duurzaamheidsexperts van RHDHV. Ragna Clocquet, senior adviseur Duurzaam Bouwen en Energie van Royal HaskoningDHV, vertelt: “We adviseren vele bedrijven en instellingen over verduurzaming van hun gebouwen en organisatie. Een gezonde werkomgeving voor de medewerkers is hierbij een belangrijke factor. Vanuit onze overtuiging ‘practise what you preach’ hebben we het gehele proces van de BREEAM-certificering succesvol binnen onze eigen organisatie geïnitieerd en begeleid.” Op 26 september 2016 werd het certificaat uitgereikt door Annemarie van Doorn, directeur van de Dutch Green Building Council.