Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
15-07-2016

Rabobank van ‘Pass’ naar ‘Very Good’

Nadat in 2015 een score van 1 ster werd behaald, wist Rabobank Hart van Brabant in Oisterwijk een jaar later, na een grondige renovatie, een score van 3 sterren te behalen. Van ‘Pass’ naar ‘Very Good’ is een knappe prestatie.

De uitreiking van het BREEAM-NL In-use certificaat vond plaats op dinsdag 28 juni 2016. W4y adviseur Marleen Lubberding was betrokken als Assessor. Zij spreekt van een prettige samenwerking. “Wolf Dikken Adviseurs had de Expert rol en in goede samenwerking heeft de Rabobank de stap van 1 naar 3 sterren gemaakt.

Terecht dat Martin Houben, directievoorzitter Rabobank Hart van Brabant, trots is op deze BREEAM Very Good score.”Het pand aan de Burgemeester Verwielstraat 6 in Oisterwijk is het afgelopen jaar grondig gestript en verbouwd. Het gebouw, dat drie bouwlagen hoog is en beschikt over een ondergrondse parkeergarage, werd omgebouwd naar een nieuw huisvestingsconcept waarin flexibel werken en ontmoeting - tussen klanten, leden, maatschappelijke organisaties en ondernemers - centraal staan.

Daarnaast werden de BREEAM duurzaamheidscriteria gebruikt als leidraad voor de verbouwing. Pluspunten zijn: efficiënter ruimtegebruik, energiebesparing, reductie van papiergebruik, de aanwezigheid van zonnepanelen en bewegingsgestuurde verlichting. Ook aan voorzieningen voor dieren is gedacht door de realisatie van vleermuiskasten en vlinderstruiken. “BREEAM is een beoordelingsmethode om de duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen. Deze renovatie laat zien dat de Rabobank het maatschappelijk verantwoord ondernemen doorvoert in haar vastgoed beheer.”