Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
28-06-2016

Scherpenhuizen streeft naar Outstanding

Na de eerste beslissing om voor de bouw van het nieuwe koeldistributiecentrum te gaan voor BREEAM Excellent, groeide het enthousiasme en daarmee ook de ambitie. Scherpenhuizen BV streeft nu naar een Outstanding score. Dit is uitgesproken terwijl de eerste paal nog de grond in moet.

Scherpenhuizen BV bouwt een koeldistributiecentrum voor groente, fruit en exoten plus kantoorruimte. Het pand wordt gebouwd door Aannemersbedrijf Peter Peters BV en het projectmanagement wordt gevoerd door Van Vliet Bouwmanagement.

De BREEAM methode was volledig nieuw voor Scherpenhuizen BV. Toch wist W4Y Adviseurs het bedrijf te inspireren om duurzaam te gaan bouwen en BREEAM te implementeren bij het ontwerp. Een ‘Excellent’ score zou haalbaar moeten zijn. Na de eerste 'quick scan' werd duidelijk dat enkele beoordelingspunten zo positief zouden uitvallen dat deze ambitie al kon worden bijgesteld. Matthijs van Rooy, BREEAM Expert voor dit traject, vertelt: “Bij de volgende ontwerpvergaderingen werd directeur Martin Scherpenhuizen zo enthousiast over BREEAM dat hij serieus is gaan kijken of het vijf sterren niveau haalbaar is. Het past goed in de visie van Scherpenhuizen en ze willen zo ook het goede voorbeeld geven naar buiten maar ook naar het personeel.”

De bouw van het distributiecentrum start binnenkort en tijdens de bouw wordt constant een vinger aan de pols gehouden om dicht bij de BREEAM criteria te blijven. Daarnaast wordt duurzaam ondernemen onderdeel van het MVO beleid van Scherpenhuizen.