Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
06-05-2021

Nieuwbouw warehouse Scherpenhuizen BREEAM Outstanding

In 2017 bij de bouw van het nieuwe koeldistributiecentrum groeide binnen Scherpenhuizen BV het enthousiasme en de ambitie om zo duurzaam mogelijk te bouwen. In 2019 werd de eerste fase van de nieuwbouw in Eindhoven BREEAM-gecertificeerd met een maximale score Outstanding en een nominatie voor een BREAAM Award. 
Dit jaar heeft Scherpenhuizen haar tweede BREEAM nieuwbouwcertificaat ontvangen, ook de tweede fase, de bouw van het warehouse, is outstanding gecertificeerd. Ondanks enkele wijzigingen in het ontwerp tijdens de bouw, werd zo’n 3% boven de norm voor outstanding gescoord. W4Y adviseurs was betrokken bij het ontwerp, realisatie nieuwbouw en de BREEAM-certificering.

Foto: uitreiking BREEAM-certificaat (Martin Scherpenhuizen (Scherpenhuizen, opdrachtgever), Paul van der Krogt (W4Y, BREEA Expert), Daniël van der Flier (Duurzaamheidscertificering, assessor), Bas de Groot (Van Vliet, bouwmanagement) en Patrick van Lier (Peter Peters Bouwbedrijf, aannemer).

Duurzaam bouwen met BREEAM

Innovatieve en milieuvriendelijke ontwerpmaatregelen

Verwacht energiegebruik

Reductie van de impact op het milieu

De impact op het milieu wordt al significant verlaagd door het reduceren van het energieverbruik (CO2-uitstoot). Ook alle waterbesparende voorzieningen als toiletten, douches en kranen leveren een belangrijke besparing op het waterverbruik (slechts zo’n 5m3 per persoon per jaar, waarvan circa 1,5m3 hemelwater dat wordt gebufferd en gebruikt voor toiletspoelingen).

Elektra- en watergebruik worden met extra tussenmeters gemeten, zodat Scherpenhuizen extra inzicht krijgt in het verbruikspatroon en hier ook eenvoudig op kan bijsturen. Ook in de bouwfase is de milieu-impact gereduceerd. De betrokken partijen moesten op de bouwplaats aan hoge eisen voldoen.

Lees de complete casestudy van het project

BREEAM-NL