Hoe kunnen wij je helpen?
Doorzoek onze website
08-03-2019

Unilever Global Foods Innovation Centre wint twee BREEAM-Awards

Het Unilever Global Foods Innovation Centre in Wageningen heeft in Londen twee prestigieuze BREEAM Awards – de internationale prijs voor duurzaam bouwen – in de wacht gesleept, samen met het team van Dura Vermeer. Naast de Global Design Award in de categorie Commercial Projects ontving Unilever ook de Global Public Award, gekozen door het publiek.

W4Y adviseur Jan Roersen was als BREEAM Assessor betrokken bij dit prachtige project en aanwezig bij de uitreiking. Met vier nominaties scoort W4Y adviseurs als beste Nederlandse adviesbureau. “Het is fantastische en een erkenning voor onze opdrachtgevers en hun verduurzamingsactiviteiten. Maar we zijn als W4Y natuurlijk ook super trots op de Awards en nominaties”.

Het innovatieve en duurzame project van Unilever en Dura Vermeer is door een deskundige jury gekozen uit wereldwijde projecten die allen uitblinken in duurzaamheidsprestatie en innovatie en BREEAM-gecertificeerd, het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen in de wereld.

2

Unilever Global Foods Innovation Centre

BREEAM-NL Outstanding

4

Met een score van meer dan 90% is het Global Foods Innovation Centre het duurzaamste ontwerp in deze gebouwcategorie. Het gebouw is een van de meest duurzame multifunctionele gebouwen ter wereld. Eerder certificeerde de Dutch Green Building Council de ontwerpfase met de maximaal haalbare duurzaamheidcertificering, het BREEAM-NL Outstanding certificaat.

Begin 2023 is ook het oplevercertificaat gehonoreerd met BREEAM Outstanding (93,2%) voor het HIVE Unilever world food innovation centre in Wageningen. Met 93,2% is dit de hoogste score in Nederland voor een laboratorium gebouw en is in de praktijk ook daadwerkelijk energie neutraal.

Uw project ook BREEAM-certificeren?